Süt Hormonu Nedir, Yükseliği Nedenleri ve Sonuçları Nelerdir?

Süt Hormonu yüksekliği nedenleri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Bitkisel yollar ile tedavi gerçekleştirmek mümkün müdür? Yüksek olması gebeliğe engel oluşturur mu?

Süt hormonu özellikleri

Süt hormonu vücutta süt verilmesi sağlayan hormon anlamına gelmektedir ve kadınlar gebe kaldığı zaman yükselen süt hormonu uyarılarak memelerden süt üretimi sağlanır. Bazı kadınlarda kolostrum adı verilen erken süt memelerden henüz Gebelik döneminde olmadan sağlanabilir ve bunun tıp dilinde normal bir durum olduğu gözlemlenmiştir.

Süt hormonu gebelik olmadan önce belirli düzeylerde kadın üreme organlarının gelişebilmesi ve fonksiyonlarını sürdürebilmesi için üretimi gerekli bir hormondur. Beynin alt kısmında bulunan Hipofiz adı verilen organdaki bazı hücreler tarafından yönetilir ve buradan kana karışır. Aynı zamanda yine beyin tarafından hipotalamus bölümünde üretilen dopamin adı verilen başka bir hormon yardımıyla vücuttaki dengesi korunmaya çalışılır.

Süt hormonu nasıl yükselir ve belirtileri nelerdir?

Süt hormonunun Vücutta yüksek olması durumuna hiperprolaktinemi adı verilmektedir ve göğüslerden süt gelmesi gebe kalmama ya da adet düzensizliği gibi gecikme şikayeti olan hanımlar tarafından gelen belirtiler sayesinde test ile ölçülmektedir. Hormon Mevsimi dışında kendiliğinden ve anlaşılamayan bir şekilde salgılanmasına sebep olan durumlar Tıp literatüründe henüz belirlenememiştir. süt hormonu göze alınan darbeler bu bölgedeki ameliyatlar uzun süren stresli yaşantı meme uçlarının düzenli olarak uyarılması karaciğerdeki ve böbreklerdeki hastalıklardan ötürü oluşabilir.

Aynı zamanda düzenli olarak depresyon ve hipertansiyon ilaçların kullanılması hormonal değişiklikler ve dengesizlikler hipotalamus ve Hipofiz bezindeki rastlanan rahatsızlıklar seviyenin yükselmesine sebep verebilir. Hipofiz bezleri vücudumuzda birçok organımızın hormonunu salgıladığı için oldukça büyük önem teşkil eden bir alandır.

Hipofiz bezinde bazen süt hormonu salgılayan hücreler dağınık şekilde çoğalabilir ve bu sebeplerden ötürü ihtiyacı dan daha fazla bir üretim gerçekleşebilir. Durumlarla karşılaşıldığında Man daha küçük kitlelere dönüşebilir ve buna adenom denilmektedir bu durum ve yine son derece olumsuz yönde etkiler. Görme sinirlerini de bazen etkisi altına alabilen bu duruma hiperprolaktinemi adı verilir ve baş ağrıları ve görme şikayetleri oluşturabilirler.

Süt hormonu yüksekliği tedavisi nasıl yapılır?

Süt hormonu yani süt hormonu fazlalığı zaman vücutta farklı sorunlara neden olabilmektedir. Özellikle galaktore Vakası şüphesiyle Kandaki prolaktin seviyesi birden daha fazla kez ölçülmektedir ve Ender durumlarda ortaya çıksa da hiperprolaktinemi varsayılarak bu yönde şüphelerin giderilmesi için benimseyen Bazı ilaçlar kullanılmaktadır. Tiroid bezleri ile ilgili bir problem mevcutsa uygulanacak tedaviler kesin çözüm getirebilmektedir. Hamile kalma problemi yaşayan bayanlar da bu hormon seviyesinin düşürülmesi gerekirken ovulasyon sağlayan ilaçlar daha fazla kullanılır.

Çocuk istemeyen bir Kadında adet düzensizliklerinin giderilmesi için uygulanan tedavi de diğer Belirtileri yok etmek üzere bir uzman Hekim tarafından belirlenir. Problemin ortaya çıkmasını sağlayan ana sebep Hipofiz adenomu denilen bir kitleden kaynaklanıyorsa öncelikle mikro adenom testi gerçekleştirilmektedir.

Eğer kitle iyi huylu ishal ve küçülme eğiliminde ise sinirlere uygulayacağı basınç seviyesinin araştırılmasına geçilir. Bu amaçla ortaya çıkarılan tüm görüntüleme çalışmalarında yaygınlık seviyesini ne olduğu anlaşılır ve görmez sinir duyuları üzerinde bir basıncın olup olmadığı konusunda araştırmak için görme alanı da test edilmektedir.

Süt hormonunu düşüren sağlıklı bitkiler nelerdir ?

Süt hormonu fazlalığı belirtilen nedenlerden dolayı bir yükselme söz konusu olduğu zaman uygulanacak bitkisel tedavi Hipofiz bezlerinin düzenlenmesi ve adenom kitlesinin küçültülmesi için uygulanacak bitkisel tedavilerdir. Dr İbrahim Saraçoğlu bu alanda Karabaş bitkisini önermektedir. Saraçoğlu doktorların Hipofiz bezinde adenom gelişiminde bir problem yaşandığını göremediklerinde problem sadece süt hormonu yüksekliğine dayanıyorsa o zaman testere dişli aslan pençesinin Günde 2 defa kullanılmasını tavsiye ediyor. Dr İbrahim Saraçoğlu’nun belirtmiş olduğu testere dişli aslan pençesi çayı Bir ay boyunca sabah akşam düzenli kullanıldığı zaman Prolaktin hormon değerlerinin tekrar alt seviyelere düştüğünü Sizler de göreceksiniz.