Büyüme Hormonu

Büyüme hormonu fazlalığı (akromegali), vücudun çok fazla büyüme hormonu ürettiği, zamanla vücut dokularının fazla büyümesine neden olan fakat nadir görülen bir hastalıktır.

Boy uzatma hormonu, gençlerde ve çocuklarda oldukça önemli bir hormondur. Eksikliğinin belirtileri ve ne işe yaradığı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Büyüme hormonu ilaç ve iğneleri, doktor kontrolünde kullanılması gereken ve bazı yan etkileri olan uygulamalardır.

Büyüme Hormonu insanların pek çok vücut fonksiyonunu belirleyen ve kontrol eden hormonlar arasında yer alır.

Büyüme hormonu, hormonlar içinde önemli bir yere sahiptir. Beynin alt kısmında yer alan hipofiz bezinden ile salgılanır ve gelişim açısından oldukça önemlidir.

Tıp dilindeki adı growth hormon olan büyüme hormonu insanlarda ve hayvanlarda büyümenin yanı sıra hücre üretimini ve yenilenmesini uyarıcı bir hormondur.

HGH (Human Growth Hormone) yani büyüme hormonu hipofiz bezinde salgılanır ve çok önemli bir hormondur. Hormon normal büyümeyi sağladığı gibi hastalıklara karşı direnç sağlar.

Büyüme hormonu beyinde bulunan hipofiz bezinden salgılanmaktadır. Yaşlanmayı yavaşlatmaya, kemiklerdeki yoğunluğu arttırma ve yağ yakımına yarar.

Boy uzatma hormonu büyüme hormonu olarak da bilinir. bu hormon hipofiz bezindeki hücrelerin katkısı ile salgılanmaktadır. Hipofiz bezi beynin ön kısmındadır.

Growth hormonu büyüme hormonu olarak bilinir. Hipofiz bezi tarafından geceleri sık şekilde salgılanır. Salgılanması için düzenli ve aralıksız bir uyku gerekir.