Hormon Bozukluğundan Kaynaklı Olarak Sivilce Neden Çıkar ve Etkileri Nelerdir?

İnsanların hayatlarında özellikle ergenlik döneminden başlayarak sık sık karşılaştıkları, kötü görünümeve ciltte izlerin kalmasına neden olan, fazla sebum üretimi neden ve sonuç ilişkisi ile genel olarak kişilerin yüzlerinde ortaya çıkan, küçük deri kabarcıklarına sivilce denir. Sivilceler insanları deri sağlığının yanı sıra toplamsal yaşamlarındabüyük oranda etkiler.

Sivilceler Neden Oluşur?

Sivilcelerin çözümü konusunda, her geçen gün, insanların bu sorundan kurtulmaları için yayınlanan makaleler, tezler ve geliştirilen tedavi yöntemleri ile her türlü destek uzmanlarca kişilere sağlanıyor. Yapılan tıbbı araştırmalar ve deneylere bakılarak sivilcelerin,

  •  Ölü deri hücrelerinin çok fazla üretilmesi ve atılamayarak deri altında birikmeleri
  •  Kişinin vücudunda fazla yağ salınımı durumunun olması
  •  Çeşitli bakterilerin etkileri
  •  Kullanılan ilaçlara bağlı yan etkiler
  •  Hormon bozukluğu gibi nedenlerle meydana geldikleri biliniyor.

Oluşan sivilcelerden çoğu zaman kısa sürede kurtulmak mümkün iken bazı kişilerde oluşan sivilcelerin sürekli yenilerinin meydana gelmesi, normal sivilcelere uygulanan tedavisi, sonuçlarına cevap alamamalarına ve morallerinin bozulmasına neden olabiliyor.. Normal yollarla kaybolmayan ve sürekli olarak yenileri oluşmaya devam eden bu sivilcelerin kaynağı olarak hormon bozukluğu gösteriliyor.

Hormon Bozukluğunun ve Sivilce

Kişilerin özellikle ergenlik dönemlerinde canlarının sıkılmasına neden olan sivilce sorunu genel olarak kendiliğinden çözüme kavuşsa da, kimi zaman ilerleyen yaşlardaki insanlarında başlarına gelebiliyor ve tedavisi gerekli olabiliyor.. Bu durumda bakılması gereken ilk durum olarak sivilce hormon ilişkisi göze çarpıyor. Kişilerde erkeklik hormonu olarak adlandırılan androjen hormonun fazla salımı   ve vücudun diğer androjeni dengeleyici hormonlar konusunda yetersiz kalmasına bağlı olarak fazla sebum üretimi neden ve sonuç ilişkisi ile sivilce oluşumlarını ortaya çıkarıyor. Kişilerin özellikle ergenlik dönemleri ve bayanlarda regl dönemine yakın zamanlarda fark ettikleri gibi çoğalan sivilcelerin, hormon bozukluğu sivilce ilişkisinin neden üzerinde durulması gereken bir konu olduğunun büyük bir kanıtı.

Erkeklik hormonu olarak adlandırılan androjen hormonun fazla salımı   ve vücudun diğer androjen dengeleyici hormonlar konusunda yetersiz kalmasına bağlı olarak fazla sebum üretimi neden ve sonuç ilişkisi ile sivilce oluşumlarını ortaya çıkarıyor.

Hormonlar Kaynaklı Sivilcelerin Tedavisi

Kişileri olumsuz etkilenmelerine neden olan bu rahatsızlıkların kurtulmaları ve bozulan psikolojilerinin düzelmesi için uzmanların geliştirdikleri tedavi yöntemleri etkisini çok iyi bir şekilde gösteriyor ve olumlu sonuç alınabiliyor. hormonlar ve sivilce konusunun tedavisi günümüzde mevcut. Kişilerin rahatsızlıklarının öncelikle nedenini belirlemek için tedavisi konusunda uygulanacak yöntemlerin seçilmesi için,  başlanırken uygulanan testler vardır. Sivilceye neden olan etkenin saptanmasında, hormonlar kaynaklı olup olmadığını bulmak için hastalıktan şikayetçi olan kişilere sivilce hormon testi yapılır.

Sivilceler Ve Hormon Testi

Kişilerin merak ettikleri hormonlar kaynaklı sivilcelerin testi nasıl yapılır sorusunun cevabı olarak, başvurulacak hastanelerdeki bireylerden alınacak kan ile kan tetkikleri yapılır. Hormon testi diğer testler gibi kolay bir şekilde yapılan bir test değildir. kişilerin örneğin adet, dönemleri gibi sivilce oluşumlarını tetikleyen uygun zamanın beklenmesi gereken ve aşamalı olarak yapılan bir hormon testi, rahatsızlıktan şikayetçi olanlara uygulanan ilk yöntemdir. Androjen, DHEAS ve benzeri hormonların tek tek ölçüldüğü bu testi, yaptırdıktan sonra uygulanacak tedavi yöntemindeki yol haritası belirlenir ve kişiler sivilcelere neden olan rahatsızlıklarından kısa zamanda kurtulabilir.