Leptin Hormonu Bozukluğu ve Leptin Hormonu İçeren Besinler
Leptin hormonu, insülinin kan şekerini depolamasının ardından bunları yakarak vücuttan yağ atımını gerçekleştiren önemli bir hormondur. Bozukluğu tedavi gerketi
Leptin Hormonu ve Yemekler
Leptin hormonunun insanlardaki yağ hücreleri ile güçlü düzeyde ilişkisi bulunmaktadır. Bu ilişki dolayısıyla zayıflık şişmanlık gibi dünyada milyarlarca insanı ilgilendiren problemlerde doğrudan rol oynamaktadır. Yemeğe başladıktan bir süre sonra alınan besinlerin yakılması için vücutta bulunan yağ hücreleri leptin hormonunu salgılamaktadır. Salgılanan bu hormon vücutta yer alan sindirim ve yağ yakım ile ilgili birimleri artıran bir rol üstlenir. Aynı zamanda açlık durumunda da leptin hormonu salınım seviyesinin vücut üzerinde büyük etkisi bulunmaktadır.
Sindirilebilip kalori olarak yakacak besin azaldığında leptin hormonunun salınımı azalır ve beyne bir sinyal göndererek besin tüketilmeye başlanması gerektiğini bildirir. Açlık ve tokluk hissini ortaya çıkaran hormonlardan biri olan leptin bu nedenlerden dolayı kilo problemleri ile yüzleşen kişilerin fazlasıyla dikkat etmesi ve hormonun vücuttaki değerini sabit tutması büyük önem arz etmektedir.
Leptin Hormonu Bozukluğu
Leptin hormonu, insülinin kan şekerini depolamasının ardından bunları yakarak vücuttan yağ atımını gerçekleştiren önemli bir hormondur. Az ya da çok salgılanması durumunda ciddi problemler açığa çıkabilir. Eğer aşağıda sıralanmış olan hastalıklara sahipseniz leptin hormonunuzda da sorun olabilir.
- İnsülin direnci sorunu
- Safra kesesinde bulunan taşlar
- Diyabet hastalığı
- Ciltte lekelerin oluşmaya başlaması
- Testosteron hormon eksikliği
- Karaciğerin yağlanması nedeniyle oluşan hastalıklar
- Kalp hastalığı
Bu tip sorunla karşılaşan kişiler kilolarından kurtulmak için yapacakları diyetin yanında leptin hormonunu çalıştıran doğal gıdaları tüketerek yağ yakımını sağlıklı bir şekilde hızlandırabilir. Piyasada leptin hormonu hapı ve ilacı şeklinde satınlar ürünlerin sizin üzerinizde ne kadar verimli olabileceğine leptin hormonu seviyenizin ölçüldüğü testlerden sonra karar verilir. Bu tip ilaçların ve bitkilerin hepsi olumlu sonuç vermeyebilir.
Bu nedenle nasıl leptin hormonunun en hızlı şekilde yükseltilir sorunuzun cevabını doktorunuza danışarak öğrenebilirsiniz. Hangi yöntemlerin sizin için daha yararlı olduğuna doktorunuz karar verecektir.
Leptin Hormonu İçeren Besinler
Doktorunuzun ilaç tavsiyelerinin yanısıra bu hormonu artırmak için doğal yöntemleri kullanarak tedavi sürecini hızlandırmak sizin elinizde. Düzenli sporla birlikte sık sık su tüketimi metabolizmanızı hızlandırır. Aşağıda sıraladığımız besinleri tüketmeniz halinde de leptin hormonu artar.
- Portakal, greyfurt ve limon: Bu üçlü C vitamini bakımında zengindirler. C vitamini içeren yiyecekler vücuda alınan yağın öncelikle daha kolay çözünmesini sağlar ardından vücuttan atılmasına neden olur.
- Keten tohumu: omega yağ asitleri içeren keten tohumu, yağların vücutta depo edilmesini engeller ve yağ yakım hızı yükselir. Omega yağ asitleri aynı zamanda balıklarda da bulunur.
- Yumurta: keten tohumunun gösterdiği özelliklere sahiptir. Yağ yakım hızını artırıp vücutta kolay yağ çözülmesini sağlar. Bu olayı gerçekleştiren etken yumurtada bulunan B12’dir.
- Soya Fasulyesi: Yapısı itibariyle çok düşük kaloriye sahiptir. Aynı zamanda protein değeri yüksek olan besinlerden bir tanesidir.
- Somon: Omega 3 içermektedir. Somon ve omega 3 içeren diğer balık çeşitleri vücutta yer alan leptin hormonunun arttırmasına neden olur.
- Ceviz: Somon balığı gibi omega 3 içeren yiyeceklerden birisidir. Yağ oluşumundan şikayetçi olan kişiler yemek öncesi sonrası ve ya arasında bir kaç tane ceviz tüketerek uzun vadede yağ oluşumunu azaltarak sağlıklı bir bünyeye kavuşabilir.
- Sarımsak: Günlük olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Antioksidan içermesi insülin salınımını tetikleyen faktör oluşturur ve düzene sokar.
- Bal: Nitrik oksit varlığı nedeniyle yağ yakımına yardımcı olur. Bal, doğal bir tatlı olduğundan dolayı tatlı ihtiyacınızı sağlıksız besinlerle gidermek yerine günlük az miktarda bal kullanmak daha akıllıca olacaktır.
- Ispanak: Bu besini tüketmeniz halinde leptin hormonu seviyesi vücut tarafından arttırılır.