Testosteron Eksikliğinin Bitkisel Tedavisi
Testosteron androjen sınıfına ait olan bir erkeklik hormonudur. Steroid hormanlar da denilen bu hormanlar, kadınlarda da bulunur.
İçindekiler
Testosteron Eksikliğine Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Beyindeki hipotalamus ve hipofiz bezi tarafınca testosteron üretimi kontrol edilir. Bir bebeğin erkek olarak dünyaya gelmesi de testosteron hormonu ile alakalıdır. Ana rahmindeki her insan yaşama dişi olarak başlar. Fakat 8 hafta sonra Y kromozomu testosteron salgılanmasını tetikleyerek, annenin salgıladığı testosteron seviyesi sayesinde bebeğin cinsiyeti erkeğe dönüşür. Bazı erkek olarak dünyaya gelen bebeklerin ileri zamanlarda kız gibi hissetmelerinin temelinde bu sebep yatar.
Erkeklerde genel olarak testislerde üretilen bu hormonun en önemli görevi, cinsel isteği uyarmasıdır. Bunun yanı sıra kas yapımını, kemik üretimini, enerji seviyesini, yağ dağılımını ve alyuvar üretimini düzenler. Erkeksi karakteristiklerin de gelişmesini sağlar.
Testosteron Eksikliğinin Belirtileri
4 erkekten birisi testosteron eksikliği sorunu yaşıyor. 30 yaşından sonra azalmaya başlayan bu hormon, yaşlılıkta andropoz olarak adlandırılır ve kadınlardaki menopoz gibidir.
- Cinsel isteksizlik
- Ereksiyon olmada zorlanma
- Çocuk yapma kalitesindeki azalma
- Kıl dökülmesi
- Yorgunluk hissi
- Enerji seviyesindeki azalma
- Kas kütlesindeki azalma
- Semen miktarının azalması
- Kemik erimesi
- Kilo alarak yağlanma seviyesinin artması
- Depresyon hali
- Kalp rahatsızlığı
Testosteron Arttırmak İçin Bitkisel Tedavi
Keçiboynuzu: İçerisinde yüksek miktarda A, B ve E vitaminleri bulundurur. Kalsiyum potasyum ve fosfor da içeren keçiboynuzu, testosteron seviyesini artırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda vücuda enerji vererek, cinsel isteği de arttırır. İktidarsızlığa ve sperm azlığına da faydası vardır. 7 tane keçiboynuzu ezilir ve 500 ml kaynamış olan suyun içerisine atılır. Yaklaşık 20 dakika boyunca beklenir. Ilımasının ardından günde 1 su bardağı içmek testosteron seviyesini önemli ölçüde arttırır.
Kırmızı Kore Gingseng: Uzun yıllar boyunca erkeklerde testosteron seviyesini yükseltmek için kullanılan bitkisel tedavi yöntemlerinden biridir. Cinsel isteksizliği ortadan kaldırarak, sperm miktarını yükseltir.
Kuşkonmaz: İçeriğinde bulunan potasyum, folik asit ve E vitamini ile testosteron seviyesini doğal olarak arttırır.
Kereviz Sapı: Pek bilmediğimiz fakat belki de en etkili olanlar arasında yerini alan bir testosteron arttırıcı bitkidir.
Zencefil: Ortadoğu uygarlıklarından beri kullanılıp fayda görülen zencefil bitkisel tedavi yöntemleri arasındadır.
Arı Sütü: Testosteron hormonu seviyesini ciddi oranda arttırır.
Brokoli: İçerisinde 3-carbinol maddesi bulunan brokoli, bu madde sayesinde testosteronu yıkan aromataz sentezi durdurur ve testosteronun vücutta daha fazla kalmasını sağlar.
Havuç: Her gün içilen bir bardak havuç suyu testosteron seviyesini arttırır.
Nar: Testosteron seviyesini arttıran bir sebzedir.
Muz: Muz da bitkisel tedavi yönteminde testosteron seviyesini arttrıcı besin olarak gösterilir.
Chia Tohumu: İçeriğindeki Omega-3 sayesinde testosteron seviyesini arttırdığı düşünülüyor.
Bunların yanı sıra polen, safran, kakule, kişniş ve cakşır kökü de testosteron eksikliği için kullanılabilecek bitkiler arasındadır. Balık, kırmızı et, karides, istiridye ve D vitamini testosteron seviyesini arttırmaya yardımcı olur.
Testosteron Eksikliği İçin Bitkisel Formül
Malzemeler
- 100 gr keçiboynuzu tozu
- 100 gr polen
- 100 gr zencefil toz
- 100 gr kaymak
- 50 gr kırmızı ginseng tozu
- 2 kg bal
- 50 gr fındık tozu
- 50 gr antep fıstığı tozu
- 50 gr kişniş tozu
- 50 gr kakule tozu
- 5 gr safran
- 25 gr cakşır kökü tozu
Yapılışı: 2 kg balın üzerine diğer bütün malzemeler eklenerek karıştırılır. Elde edilen macun 1 gün boyunca dinlendirilir. Ardından günde sabah ve akşam 1 yemek kaşığı olmak üzere iki defa tüketilir. Macun bittiğinde 10 gün ara verilir. Sonra aynı şekilde hazırlanıp tekrar tüketilebilir. Yıl içerisinde 10 gün ara verilerek 3 kere kullanılması önerilir.