Hormonlar İle Alakalı Olan Testler Adetin Kaçınçı Günlerinde Yapılır?

Hormon testleri adet döneminin döngüsüne bağlı olarak üçüncü ya da beşinci günü yapılır. çıkacak olan sonuçlar neticesinde hastalıklar ve sorunlar ile alakalı tanı koyulur.

Hormon Testi Adetin Kaçıncı Günü Yapılır?

Hormon testleri regl döneminde vücutta yer alan bazı hormonların ne düzeyde salgılandığını ölçmek adına, regl düzensizliği sebeplerinin tanısını koymak adına, prolaktin, tiroid ve diğer hormonların oluşturabileceği hastalıklarının tanısını koymak adına yapılmaktadır. Özellikle belli başlı hastalıkların tanısının koyulabilmesi için hormon testleri detaylı bir şekilde incelenmeli ve değerlerine bakılmalıdır.

Hormon testlerinin ne zaman yapılması gerektiği kişilerde var olan hastalıklara ve hangi hormon ile alakalı test yapılacağına göre değişkenlik göstermektedir. Adetliyken hormon testi, tiroid testi ve diğer testler yapılır mı, bazı hormon testlerinin yapılabilmesi için adet yani regl döngüsünün oluşması ve regl döngüsü içinde olunması tercih edilmektedir.

Özellikle adet düzensizliği belirleme ve tiroid konusunda yapılacak olan testler regl döneminde yapılmalıdır ve yapılacak  tüm tetkikler aç karnına yapılır. Adetliyken ve aç karnına yapılacak  tetkikler iyi sonuç alınması açısından gereklidir. Adetliyken, tiroit için ve adet düzensizliği için yapılacak olan tetkikler için daha öncesinde kullanılan ilaçlar, genel sağlık durumu ile alakalı detaylı bilgilerin tamamı uzmana detaylı şekilde anlatılmalıdır.

Zaten uzmanlar hastalıklar ve diğer sorunlar için yapılacak olan tetkiklerden önce hasta olan kişilerden oldukça detaylı bilgi almak isterler.

Adet Döneminde Hastalık İçin Olan Testler İçin Uyulması Gerekli Olan Kurallar

Adet döneminde yapılacak tiroid ve diğer tahlillerin doğru şekilde çıkması adına belli günler tercih edilir. Tahlil sonuçlarının doğru çıkması için adet döngüsünün belli günleri tercih edilir. Regl döneminde tahlil yapılması için üçüncü ya da beşinci günü tercih edilir. Özellikle tiroid salgısından etkilenen hormon seviyeleri de bu dönemde daha net sonuçlar vermektedir.

Nabzı hormonların değerlerinin doğru çıkabilmesi için sabah çok erken saatler tercih edilir. Çünkü bu tarz hormonlar belli saatler sonrasında seviyelerinde yükselmeler olur. Bundan kaynaklı olarak da uzmanlar tahliller konusunda ve saatleri konusunda hastaları düzensizliği ortadan kaldırmak için uyarır. Tiroid ile alakalı hormonların ölçülmesinde zaman diliminin önemi bulunmaz ama adet döneminde düzensizliği ya da başka bir sorun için zaman dilimi önemlidir.

Tahlil ve tetkiklerinde yapılmasında önemli olan aç olunmasıdır. Hormonların özelliklerine göre saat aralıkları da bulunur. Bu aralıklar adet döneminde ve düzensizliği konusunda da değişkenlik göstermektedir. Yani tiroid ya da başka bir hormonun seviyesine bağlı olarak değişir. Uzmanın kanama döneminde ve düzensizliği konusunda yapacağı detaylı yönlendirmeler hastalar için önemli olmalıdır.

Doktorun söylediklerine dikkat edilmeli, saatleri geçirilmemeli, günü atlanmamalı ve sonuçları vakit kaybetmeden yorumlatılmalıdır.

Çıkacak olan sonuçlar insan vücudunda bulunan kötü huylu bir tümörün ya da başka sorunun göstergesi olabilir. Vücutta düzensizliği ortadan kaldırmak adına tahlillerin yapılması gerekir. Düzensizliği konusunda koyulacak olan tanı hastaların yaşamları boyunda sağlıklı şekilde yaşamasına olanak sağlar. Çünkü erken tanı başarılı bir tedavi planının oluşturulması ve sürdürülmesi için gereklidir. Tedavi süresi boyunca hastaların tüm detaylara dikkat etmesi, kontrollerini aksatmaması, ilaçlarını düzenli şekilde kullanması da önemlidir.