Enterogastrin Hormonu Nedir, Tanımı ve Görevleri

Bir enterogastrin, bazı sindirim süreçlerini kolaylaştırmak için bağırsak yolunun oniki parmak bağırsağında üretilen bir hormondur.

Enterogastrin Özellikleri

Bağırsak yolunun duodenumunda, bir takım sindirim aşamalarını kolaylaştırmak için üretilen bir hormon olan enterogastrin hormonu, safra gibi salgılar ile birlikte lipidlerin ve diğer moleküllerin çeşitlerini içeren kısmen sindirilmiş yiyecek gibi çevresel faktörlere tepki verir. Hastalığın kökeni ve hastanın sindirimini nasıl etkilediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için enterogastrin düzeylerini sindirim bozukluğu olan bir hastada ölçmek mümkündür. Farklı tıbbi uygulamalar için kan testi ve endoskopik işlemler yoluyla doğrudan test yapılabilmektedir.

Bu hormonları üreten hücreler duodenal duvarda bulunur ve çeşitli bileşenlerine tutunan reseptörleri vardır. Enterogastrinlerin bazı örnekleri arasında safra kesesini uyaran bir ince bağırsak hormonu ve sekretin bulunmaktadır. Çeşitli hormonların seviyeleri, oniki parmak bağırsağındaki değişen koşullara yanıt olarak dalgalanabilir ve sindirim sırasında diğer zamanlarda düşme eğilimi gösterir, çünkü sindirim sistemi bu periyotlarda daha az aktiftir.

Enterogastrin hormonunun yapabileceği bir şey oniki parmak bağırsağındaki asitleri ortadan kaldırmak için alkalin koşullar üretmektir. Bu hormonlar sindirim sistemindeki diğer hücrelere işaret ederek safra ve diğer bileşiklerin salgılarını azaltabilirler.

Bazıları motilitesini azaltırken diğerleri insülin gibi hormonların üretimini ve salımını tetiklemek için iletişim kurabilir. Sindirim, enterogastronlar gibi hormonlardan gelen birçok sinyali içeren son derece karmaşık, çok aşamalı bir süreçtir.

Enterogastrin hormonlarının bazıları, tıbbi araştırmacılar tarafından tanımlanan ve tanımlanan en eski hormonlardan biriydi. Sindirim sisteminin çalışılması, farklı hormonlar, enzimler ve diğer bileşikler arasındaki ilişkilerin doğasını ortaya koydu ve sindirimi teşvik etmek için nasıl etkileşime girdiğini gösterdi. Bu araştırma aynı zamanda, hastaların yiyecekleri özümleme biçimini değiştirerek, anahtar enzimlerin ve hormonların üretimini bozan konjenital rahatsızlıkları olduğunda ne olacağını da gösterdi.

Sindirimdeki hatalar bazen hormon üretiminde artış veya azalmanın bir sonucu olabilir. Bir doktor hormon dengesizliğinden şüpheleniyorsa, hastanın daha fazla bilgi edinmesi için bazı testlere ihtiyacı olabilir. Bunlar arasında, yemediğiniz bir dönemden sonra seviyeleri tespit etmek için açlık testleri ve yeme sonrasında seviye değişiminin nasıl gerçekleştiğini görmek için meydan okuma testleri yer alabilir. Doktorlar ayrıca, vücudun kendilerine nasıl tepki verdiğini görmek için testte enterogastrin hormonu da ekleyebilirler, bir bozukluğun belirli bir hormona karşı duyarsızlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için veya safra salımı gibi bir olayı tetikleyerek hastanın safra kanalını Davranır.

Enterogastrin Hormonu Görevleri

Mideye besin ulaştığında mide salgısının oluşumunu uyaran Gastrin hormonunun tam tersi olarak, midenin öz suyunu salgılama aşamalarını önleme görevini ifa eden Enterogastrin hormonu, mide hareketlerini yavaşlatmaktadır ve midenin emzim çıkarma hareketlerini tam anlamı ile durdurarak, boş mide alanının kendini sindirmesini engellemektedir.