Kadınlarda Erkeklik Hormonu

Kadınlarda erkeklik hormonu düşük olarak da olsa bulunabilmektedir. Kadınlarda testosteron daha az bulunurken östrojen daha fazla bulunan hormondur.

 

Kadınlarda Erkekli Hormonu Nedir? Faydaları Nedir?

Kadınlarda belli miktarda erkeklik hormonu görülebilmektedir. Erkeklerde de bir miktar östrojene rastlanılabilmektedir. Ancak bu hormonların aşırıya kaçması halinde çeşitli sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Kadınlarda erkeklik hormonu erkeklere oranla %95 oranında daha az salgılanmaktadır. Az üretilen erkeklik hormonu kadınlar açısından önemli bir yere sahiptir. Kadınların vücudunun diri olmasını sağlamak için erkeklik hormonuna ihtiyaç vardır. Ayrıca erkeklik hormonu sayesinde kadınların saçlarında, kaşlarında ve koltuk altlarında bulunan kılların dökülmesi sağlanır.

Adet düzenleme ve sıcak basması gibi sorunların önüne geçme özelliği bulunan kadınlardaki erkeklik hormonu önemli bir yere sahiptir.

Kadınlarda Erkeklik Hormonu Yüksekliği Sonuçları Nelerdir?

Kadın ve erkek hormonları birbirinden farklıdır. Kadınlarda erkeklik hormonu seviyesinin en çok yükseldiği dönem ergenlik dönemidir. Erkeklik hormonunun yükselmesiyle birlikte ciltte sivilce oluşumu, karın, göğüslerin arasında, kalça üzerinde ve bacakların üst kısmında siyah, sert ve kalın kılların oluşumu ortaya çıkmaktadır.

Hormon bozukluğu yaşayan bu kişilerde kılların önüne geçebilmek için uygulanan epilasyon uygulamasından sonuç almak mümkün değildir. Hormonlar düzgün bir şekilde çalışmadığından dolayı epilasyona gitmek yerine endokrinoloji uzmanından yardım almak gerekmektedir.

Erkeklik hormonu kadınlarda fazla ise vücudu kaslı ve yüz hatları sert bir görüntü meydana gelir. Ayrıca adet düzensizliği, adette aşırı kan kaybı ve kısırlık gibi birçok olumsuz etkisi de bulunmaktadır.

Kadınlarda Erkeklik Hormonunu Azaltan Bitkiler

“Kadınlarda erkeklik hormonu nasıl düşürülür?”sorusu hormon bozukluğu yaşayan herkesin sık sık karşı karşıya kaldığı sorulardan biridir.  Kadınlarda ortaya çıkan erkek hormonlarının artışı nedeniyle yaşanan hormon bozuklarının önüne geçebilmek için bitkisel tedavi yöntemleri mevcuttur.

Hayıt otu hormon bozukluğu için kullanılan bitkisel tedavi yöntemlerinden biridir. Bayanlarda meydana gelen adet düzensizliği ve duygusal çöküntülerin önüne geçen hayıt otu adet düzenleyici bir etkiye de sahiptir.

Açelya bitkisi kadınlarda hormon tedavisinde kullanılan diğer bitkilerden biridir. Hem hormon tedavisi hem de kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılan açelya bitkisi adet dönemini dengede tutarak kistlerin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Nane hormon bozuklarının ortadan kaldırılmasında sık sık kullanılan bitkilerin başında gelmektedir. “Kadında erkeklik hormonu nasıl tedavi edilir?” sorusuna cevap veren nane bitkisi kür şeklinde tüketildiğinde fayda sağlamaktadır.

Kür olarak nane tüketecek kişiler önce naneyi kıymalı, sona ağızda çiğnemelidir. Ardından su içerek nanenin hormon bozukluğu tedavisindeki etkisi ortaya çıkacaktır.

Kadınlarda Erkeklik Hormonu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Adet düzensizliği, kısırlık ve yumurta bozukluklarının ortaya çıkmasındaki ana neden yaşanan hormon bozukluğudur. Hormon bozukluklarının teşhisi için hormon testinin yapılması gerekmektedir. 

Kadınlarda erkeklik hormonu tedavisinde hormon testini önemi büyüktür.  Kadınlarda erkeklik hormonu testi adetin 2. veya 3. günü yapılmaktadır. Ölçümler arasında bir uyum ortaya çıkabilmesi için bu tarihlerin dikkate alınması gerekmektedir.

Yumurta hormonlarının seviyesini doğru bir şekilde ölçebilmek için bu zaman diliminde hormon testlerinin uygulanması önemlidir.   Kadınlardaki testosteron hormonu şehvet duygusunun oluşması ve cinsel isteğin artmasına neden olur. Ancak çok fazla miktarda gerçekleşen testosteron hormonu kadınların yüz hatlarının sert görünmesine, saç dökülmelerine, klitoriste büyümeye ve vajinada daralmaya sebep olur.

Tüm bu olumsuz sonuçların önüne geçebilmek için kadınlarda ortaya çıkan hormon bozukluklarını tedavi etmek ve kadınlardaki testosteron seviyesinin normal seviyeye getirilmek asıl amaçtır.